III том Вишејезичног лексикона језика националних заједница и мањина у АП Војводини

УССПТС са задовољством представља трећи том Вишејезичног лексикона правних и економских појмова ‒ водич за судске тумаче/преводиоце и остале неправне струке, који обухвата језике националних заједница и мањина у Аутономној Покрајини Војводини, који нису садржани у претходна два тома:  буњевачки, ромски, румунски, русински, словачки и чешки језик.

Први том овог лексикона је обједињавао одреднице објашњене на српском језику и затим преведене на енглески, немачки, италијански, грчки, мађарски и руски језик. Други је, замишљен као Водич кроз правне системе региона, садржао појмове преведене онако како језичка норма предвиђа у Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Словенији и Северној Македонији.

Овај III том по први пут обједињује језике националих мањина и ромски јер је пракса показала да и за језике који нису у службеној употреби, попут румунског, русинског и словачког (осим мађарског, хрватског итд. из претходних томова) и за језике који се факултативно изучавају у више општина, постоји оправдана потреба, поготово у судскопреводилачком раду, документима у административној употреби и текстовима из области права и економије.

У претпродаји доступан по промотивној цени од 400,00 динара (+ трошкови доставе) за поруџбине до краја јула, путем officeusspts@usspts.com за уплате на рачун Удружења а достава по објављивању.

Поводом објављивања новог наслова, одобравамо посебан акцијски попуст за комплет 3 тома Вишејезичног лексикона правних и економских појмова за 18 језика, по цени од 1950,00 динара (+ трошкови доставе) у за поруџбине путем officeusspts@usspts.com уз могућност плаћања поузећем. Промотивна цена у претпродаји важи до 31. јула за уплате на рачун УССПТС и доставу брзом поштом (+250 динара).

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *