Омниглосар богатији за шест језика

Након објављивања III тома Вишејезичног лексикона правних и економских појмова језика који се говоре у Војводини, а нису обухваћени ранијим томовима, и база Омниглосар увећана је за нових 6 језика: словачки, румунски, русински, ромски, буњевачки и чешки језик, чиме је наш пројекат постао вишејезична терминолошка база на 18 језика, међу којима су и тзв. ретки језици, односно они којих нема у великим међународно признатим онлајн доступним базама што Омниглосар чини јединственим у свету.

Има оних који броје више језика и већи број одредница, или шири дијапазон значења, али Омниглосар је прва терминолошка база која садржи преводе на ромски, русински, мађарски, грчки, чешки и сл. изван националних пројеката матичних земаља. Будући да се осим поменутих у бази могу наћи и преводи на језике који су у најчешћој употреби у међународном окружењу, наш Омниглосар омогућава да се стручни термини сваког од доступних језика у бази преведу на 18 језика. Тако је унакрсном претрагом могуће претражити готово 20.000 појмова.

Приступ Омниглосару бесплатно уживају сви чланови УССПТС, док заинтересовано грађанство може послати упит путем имејла: officeusspts@usspts.com.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *