Међународни дан знаковних језика

Поводом 23. септембра, међународног Дана знаковних језика, који се обележава од 1951. године, преносимо поздравну реч Данијеле Амодео Перило, председнице Еулите:

„Еулита је срећна и поносна што међу својим члановима има EFSLI (Европски форум тумача за знаковни језик): њихова посвећеност је за похвалу, наша сарадња у сфери обуке је трајна. Сваки језик језик – било да је редак, знаковни, национални или међународни – има своје достојанство и заслужује поштовање.

Данас славимо све знаковне језике који се користе широм света, као и наше колеге, тумаче за знаковни језик, који омогућавају људима да се међусобно разумеју у тешком и понекад непријатељском окружењу.”

УССПТС се у честиткама придружује колегама из Еулите, захвални на започетој сарадњи са колегама из EFSLI и АТСЗЈ (Асоцијације тумача српског знаковног језика) са жељом да данашњи дан не буде једина прилика у години када се међународна заједница корисника знаковних језика подсећа филолошког диверзитета, већ дан када се слави постигнуто јер се сви, ма колико различити били, и којим се језиком служили, ове године разумемо боље него претходне.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *