Јавна расправа о измени прописа о раду ССП/ССТ 22. јуна

У складу са одлуком скупштине УССПТС од 10. марта 2022. године на којој је усвојен предлог да се судски тумач, адвокат и лобиста Јелена Јоновска овласти за pro bono лобирање у циљу измену прописа који регулишу рад ССП/ССТ са фокусом на повећање накнада и награде за рад судских преводилаца, као и квалитета услова за рад, УССПТС организује јавну расправу на тему иницијативе која ће бити поднета надлежнима на разматрање. Стручни састанак је намењен свим судским тумачима/преводиоцима, без обзира на то да ли су чланови УССПТС или не, као и осталим колегама који намеравају да се овим послом баве. Биће одржан онлајн  22. јуна преко платформе Google Meet, са почетком у 16.00, а линк за присуство ће бити послат пријављенима уочи састанка.

У циљу шире, свеобухватније и конструктивније јавне расправе Удружење сталних судских преводилаца и тумача је позив за учешће упутило свим релеватним струковним удружењима чијих се чланова рад уређује предметним прописима.

Стога вас позивамо да нам се придружите како бисмо разменом искустава омогућили што обухватнију иницијативу за измену постојећих прописа, доношење закона о судским тумачима и пратећих подзаконских аката.

Учешће на овом састанку је без икакве накнаде уз обавезну пријаву путем линка: https://forms.gle/uk6m27AzhNc8y1BB7

ПРОГРАМ:

16.15 Преглед постојећих прописа и недостатака – Марија Милорадов, потпредседник УССПТС

16.30 Иницијативе које је УССПТС подносило у претходном периоду – Слађана Милинковић, председник УССПТС

16.45 Иницијатива за измену постојећих прописа, доношење закона о судским тумачима и пратећих подзаконских аката – Јелена Јоновска, судски преводилац, адвокат и лобиста

17.45 пауза за кафу

18.00 Невена Недић, представница ДСКПС, и Вера Јовановић, представница АТСЗЈ

19.00 Дискусија

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *