Стручни састанак са пореским саветником 18. новембра 2020.

Измена 12. новембра: Састанак је из техничких разлога померен на 18. новембар 2020.

У циљу унапређења квалитета рада у струци, Удружење сталних судских преводилаца и тумача Србије 18. новембра 2020. године организује онлајн стручни састанак са пореским саветником. Одржава се од 16 до 20 часова преко платформе Google Meet.

С обзиром на новонасталу ситуацију поводом самоопорезивања преводилаца и наставника страних језика и најаве да ће опорезоване бити све уплате које нису класификоване као зарада, поново се актуелизује тема плаћања пореза:

ко и по ком основу треба да плаћа порез,

како се порез обрачунава,

ко су фриленсери и како функционише самоопорезивање у Србији,

које уплате и на који начин, прати Пореска управа,

да ли се самоопорезивање односи само на фриленсере или и оне који то суштински нису, али примају уплате и по неким другим основама (или без њих)

Ово су само нека од питања о којима ће бити речи на стручном саветовању на ову тему. Том приликом разговараћемо са Драганом Прошић, мастер економистом, рачуновођом и пореским саветником, директором агенције Arka Account д. о. о.

Програм:

16.00 Правни оквир професије: Марија Милорадов, адвокат, судски тумач за немачки језик, потпредседник УССПТС, аутор Пословника о раду судских преводилаца и тумача

17.00 Дискусија

17.15 пауза за кафу

17.30 Порески оквир професије: Драгана Прошић

19.00 Дискусија

Сви пријављени ће добити детаљније упутство и сатницу уочи одржавања састанка. Пратећи материјал биће послат електронским путем.

Пријаве за учешће:

Пријаве за обуку су обавезне путем следећег онлајн обрасца: https://forms.gle/Uo5SAdpMGSkSbhNZ7

Само ће се пријаве послате електронским путем сматрати важећим.

КОТИЗАЦИЈА:

За чланове УССПТС: 2000,00 RSD, за све остале заинтересоване: 3000,00 RSD. У котизацију је укључен електронски материјал за обуку а сваки полазник ће добити електронски сертификат о одслушаној обуци.

Уплате се врше на рачун Удружења 170003005008800019 (према следећем моделу уплатнице), сврха уплате: Пореско саветовање 18. 11. 2020. Уважиће се само имена заинтересованих која се благовремено појаве на банковном изводу за уплате на рачун Удружења.

Рок за пријаве: 17. новембар 2020. Рок за уплате: 18. новембар 2020.

У случају непредвиђеног отказивања обавезно послати обавештење писменим путем на имејл адресу sekretar@usspts.com.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *