УССПТС је члан Еулите!

Обавештавамо чланове да је Удружење сталних судских преводилаца и тумача Србије у марту 2019. године постало члан Еулите (European Legal Interpreters and Translators Association, EULITA).

Еулита је европско удружење судских тумача и преводилаца основано 2009. године с циљем подстицања унапређења правосуђа, обезбеђивања приступа правосуђу без обзира на језик и културу и напослетку гарантовања основних начела људских права Европске конвенције о људским правима и основним слободама. Удружења из држава чланица Европске уније могу бити пуноправни чланови Еулите, док су удружења, институције и појединци који долазе из других земаља придружени чланови који се такође боре за унапређење квалитета професије судских преводилаца и тумача.

Сви чланови удружења у обавези су да прихвате Статут Еулите и Етички кодекс (текстови су доступни на енглеском и француском језику) и да својим радом даље доприносе унапређењу професије.

Предности за чланове су многобројне: почевши од могућности за стручно усавршавање, до приступа преводилачким ресурсима, приликама за умрежавање и унапређење професије на европском нивоу, због чега нам је изузетна част смо постали делом ове велике струковне породице.

Чланство УССПТС убележено је и на сајту Еулите: Members of EULITA.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *