Позив на Мали лексикографски салон

Поводом Светског дана културне разноликости и развоја, 21. маја, а имајући у виду да је сваки преводилац, и сваки превод, понека цигла у мостовима између различитих језика и култура, у сарадњи са Фондацијом 021 5. јуна 2019. године организујемо Мали лексикографски салон.

У склопу активности које Удружење сталних судских преводилаца и тумача Србије спроводи на плану промоције унапређења преводилачког рада, организујемо изложбу лексикографских радова и њихових аутора, у жељи да представимо актуелне речнике и промовишемо стручњаке који иза њих стоје. У свету друштвених мрежа, када се све чини на дохват руке, мало се зна а још мање говори о речницима и језичким приручницима који имају квалитативну предност над Гугловим сервисима и онлајн речницима који генеришу нечију добру вољу, али не неминовно и квалитетан садржај.

Осим изложбене димензије и панел дискусије с ауторима, централна тема биће и калеидоскопско представљање издања – оних за које аутори желе да буду обухваћени краћим приказом.

Салон почиње у 17 а разговори са ауторима, разгледање и дружење трајаће до 21 час.

Програм салона је бесплатан, и за ауторе и за посетиоце.

У нади да сте расположени да својим учешћем допринесете идеји промоције домаће лексикографије, као и вашег досадашњег рада и планова у будућности, позивамо вас да будете с нама у наведено време, представите свој рад (или више њих) и разговарате са посетиоцима салона. Понесите са собом примерак издања (или више њих уколико желите и да посетиоци могу да купе примерке). Добродошле су све врсте језичких приручника који су објављени у последњих 20 година.

Пријаве за учешће уз краћи приказ издања, доставите на имејл адресу officeusspts@usspts.com најкасније до 24. маја 2019. како бисмо могли да благовремено сагледамо све елементе организације.

ПОЗИВ: Мали лексикографски салон – Свилара

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *